santa sophiabakırköy playstation cafe demirdöküm servisbaymak servisbeko kombi servisiarçelik kombi servisklima serviskombi servisdemirdöküm servisbaymak servisvaillant servisprotherm servisiumre turlarıumre fiyatlarıkadıköy ikinci el eşya
Kurumsal
Ariston Kombi Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
1.Ariston Kombileri açık alanlara mı monte etmek gerekir?
Cevap :Ariston Kombiler açık balkona ve dış duvarlara monte edilemezler. Kapalı balkon ve ev içine monte edilebilirler. Banyolara monte edilmeleri yasaktır. Monte edildikleri mekanın havalandırılması ile ilgili gaz kuruluşları tarafından konmuş birtakım kurallar ve şartnameler mevcuttur.

2.Ariston Kombiyi kurduğum balkonun camekanlı olması gerekli midir?
Cevap:Ariston Kombi Camekanlı veya plastik camla kapatılmış balkona kombi monte etmek mümkündür. Ancak gaz kuruluşu tarafından yeterli havalandırma şartları yinede aranmaktadır.

3.Ariston Kombiyi Evdeki herkes kombiyi çalıştırabilir mi? Kullanımı karmaşık mıdır?
Cevap:Ariston Kombilerin kullanımı çok basit olup, kullanımı normal ev cihazları (çamaşır veya bulaşık makinesi) kullanımı kadar kolaydır.

4.Ariston Kombim arızalandığında ne yapmalıyım?
cevap:Ariston Kombiniz arızalandığı takdirde önce kullanma klavuzundaki arıza giderme yöntemlerini uygulamanız gerekir. Eğer arıza halen sürüyor ise kombinizi aldığınız firmanın en yakın yetkili servisine başvurmanız gerekmektedir.

5.Ariston İthal cihazlarla ilgili sorunları kime bildirmeliyim?
Cevap:Ariston kombi İthal cihazlarla ilgili sorunlarınızı önce ürünü aldığınız firmaya bildirmelisiniz. Sorun çözülmüyor ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı il-ilçe hakem heyetlerini haberdar edebilirsiniz. Bakanlık ve TSE ithal ürünlerin kalite ve yeterliliğini denetlemekle yükümlüdür. Yerli ve yabancı cihazlarla ilgili olan ve imalattan kaynaklanan sorunlarınız için TMMOB Makine Mühendisleri Odası veya Türk Standartlar Enstitüsü'ne (TSE) başvurunuz.

6.Ariston kombi Sadece sıcak su kullanmak istediğimde ne yapmalıyım?
Cevap:Ariston Kombinizi yaz çalışma konumuna getirdiğinizde sadece kullanım sıcak suyu sağlarsınız.

7.Ariston Kombiyi Geceleri nasıl bir ayarda tutmalıyım?
Cevap:Ariston Kombi Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük seviyede ısıtmak yeterli olacaktır. Kombimizi geceleri düşük bir derecede çalıştırmaz isek, kullanım saatlerinde kombiyi çalıştırdığımızda bina blokunun ısınması oldukça zaman alır. Ve enerji tüketimi büyük oranda artar.

8.Ariston Kombiyi 24 saat açık tutmak zararlı mıdır?
Cevap:Ariston Kombinin 24 saat açık tutulmasında bir sakınca yoktur.

9.Ariston Kombi sürekli yakıldığı halde yeterli ısınma sağlanamıyorsa ne yapılmalıdır?
Cevap:Ariston Kombi sürekli açık tutulduğu halde ısınılamıyorsa, ya kombinin kapasitesi düşük seçilmiştir, ya evinizin izolasyonu kötüdür yada yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin gelip kontrol etmesi gerekir.

10.Ariston Kombimi kısa süre için kapatıp tekrar açarsam daha fazla mı yakıt harcar?
Cevap: Evet. Örneğin; evin içerisinde 22 derecelik belli bir konfor ortamına ulaştık. Kombiyi kapattığımız zaman tekrar 22 dereceye ulaşmamız için daha fazla yakıt sarfiyatı gerekir. Bundan dolayı da kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde kullanmak daha iyi olacaktır.

11.Ariston Kombimin sıcak su konumunda çalışması için en az ne kadar su gerekir?
Cevap:Ariston kombiler 2,5 lt./dk. su debisi ve 0,25 bar su basıncında dahi sıcak su üretebilmektedir.

12.Ariston Kombili bir evde, doğalgaz tasarrufu için kullanılmayan salonun radyatörlerini kapatmak veya kısmak doğru mudur?
Cevap:Ariston Kombi sisteminde bir pompa yardımıyla devir daim söz konusudur. Devir daim pompasının sağlıklı çalışması için en az üç radyatörün çalışması önerilmektedir. Bazı odalar kapatılabilir ancak en az üç tane peteğin çalışıyor olması gereklidir.

13.Ariston Kombimin bakımı için neler yapmalıyım?
Cevap:Ariston Kombi Her altı ayda bir servis çağrılarak tesisat filtrelerinin temizlenmesi ve bacalı kombilerde baca çekiş kontrolü ve temizliği gerekmektedir.

14.Ariston Kombinin ortalama ısı ayarı kaç derecede olmalıdır?
Cevap:Ariston Kombi ısı ayarı binanın izolasyon ve dizayn özellikleri, mevsimsel geçişler ve tesisat türleri gibi değişkenlere bağlı olarak değişmektedir. Isıtma sistemleri 90/70 OC' a göre dizayn edilmiştir. Ancak bu değer en yüksek ısı kayıblarına göre seçildiğinden genelde 80 ila 55 OC arasında bir sıcaklık yeterli olmaktadır.

15.Ariston Kombinin su basıncı hangi seviyede tutulmalıdır?
Cevap:Ariston Kombi kalorifer tesisatı çalışma basıncı en az 1 bar olmalıdır.